İPEKYOL GİYİM SANAYİ PAZARLAMA VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİNE İLİŞKİN

MÜŞTERİ AYDINLATMA METNİ

1. Amaç

İpekyol Giyim Sanayi Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi (“Twist” veya “Şirket”), gerçek kişi müşterilerine ait kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) ve sair mevzuat hükümlerine uygun şekilde işlenmesini amaçlamaktadır.

Şirketimizin gerçek kişi müşterisi olmanız sebebiyle Şirketimize bildirdiğiniz/bildireceğiniz ve/veya Şirketimizce haricen herhangi bir yoldan temin edilen kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından “Veri Sorumlusu” sıfatıyla,

  • Kişisel verilerinizi işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaç ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde,
  • Şirketimize bildirdiğiniz veya bildirildiği şekliyle kişisel verilerin doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak,
  • Kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, kanunen bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılacağını ve KVK Kanunu’nun öngördüğü şartlarda, yurtiçi veya yurtdışı üçüncü kişilere aktarılacağını, devredileceğini, sınıflandırılabileceğini ve KVK Kanunu’nda sayılan sair şekillerde işlenebileceğini ve KVK Kanunu’nda sayılan diğer işlemlere tabi tutulabileceğini bildiririz.

Aydınlatma Metni ile Twist tarafından yürütülen faaliyetlerin KVK Kanunu’nda yer alan ilkelerle uyumlu olarak sürdürülmesi ve geliştirilmesi benimsenmiştir.

2. Gerçek Kişi Müşterilerin Kişisel Verilerinin Toplanması ve Usulü

Şirketimiz, kişisel verilerinizi işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlar doğrultusunda işleyecektir. Kişisel verilerinizin işlenme amacında herhangi bir değişiklik olması halinde tarafınızdan ayrıca izin alınacaktır.

Şirketimiz tarafından toplanan ve kullanılan, müşterilere ait kişisel veriler özellikle şunlardır:

  • Ad soyad, adres bilgileri, alınan ürün, alışveriş deneyimi, banka hesap bilgileri, fatura bilgileri, hediye kart bilgileri, pasaport numarası, T.C. kimlik numarası, Twist Kart bilgileri, sosyal medya hesap bilgileri, e-posta adresi, telefon numarası.

Kişisel verileriniz, gerek satış sözleşmesinin kurulmasından önce gerekse sözleşme ilişkisinin kurulmasından sonra ve devamı boyunca Şirketimize ibraz etmiş olduğunuz ve üçüncü kişilerden, kanunlarda öngörülen nedenlerle kamu kurum ve kuruluşlarından elde edilen her türlü bilgi belge ve doküman aracılığı ile kanunlarda öngörülen nedenlerle fiziksel veya elektronik ortamlar, Twist mağazalarına yerleştirdiğimiz kameralar aracılığıyla toplamaktadır.

3. Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları ve Hukuki Sebepler

Kişisel verileriniz, yürürlükteki mevzuata ve Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygun olarak aşağıdaki amaçların gerçekleştirilmesi için otomatik olan ya da otomatik olmayan yöntemlerle, KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde yer alan hükümlere uygun olarak, kanunlarda açıkça öngörülen hallerde, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması halinde veya ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla ve Twist’in meşru menfaatleri gereği işlenmektedir.

Kişisel verileri işleme amaçları şirket politikaları ve mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz doğrultusunda güncellenebilecek olup, özellikle;

  • Hukuki süreçlerin yürütülmesi,
  • Elektronik ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesi,
  • Reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • İade edilen ürünlerin takibinin yapılması,
  • Satın alınan ürünlerin kargo işlemlerinin yürütülmesi,
  • Mobil uygulama kapsamında kampanya oluşturulması,
  • Müşteri deneyimi kapsamında araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Müşterilere daha iyi hizmet sunulması amacıyla araştırmalar gerçekleştirilmesi,
  • Pazarlama faaliyetleri kapsamında çekiliş düzenlenmesi,
  • Pazarlama faaliyetleri kapsamında müşteri sınıflandırmasının yapılması,
  • Fatura oluşturulması,
  • Müşteri ekstresinin oluşturulması,
  • Pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi adına müşteri listesinin oluşturulması,
  • Satış sonrası hizmetlerinin takip edilmesi,
  • İnternet sitesi üye giriş işlemlerinin yapılması,
  • İnternet sitesi üzerinden yapılan alışveriş işlemlerinin takip edilmesi,
  • İnternet sitesi çerezlerinin analiz edilmesi ve takibinin yapılması amacıyla işlenmektedir.

Kişisel verileriniz, ilgili mevzuatta belirtilen süreler dahilinde veya işleme amacının ortadan kalkması durumunda, derhal veya verinin niteliğine göre makul süre zarfında ve herhalde kanuni zamanaşımı süreleri kadar muhafaza edilecektir.

4. Kişisel Verilerin Üçüncü Kişilere Aktarılması

Kişisel veri aktarımlarında uygulanacak usul ve esaslar KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde düzenlenmiş olup, ilgili kişinin kişisel verileri ve özel nitelikli kişisel verileri yurt içinde ve yurt dışında bulunan üçüncü kişilere aktarılabilmektedir.

Kişisel verileriniz, dergi basımının yapılması, elektronik ödeme işlemlerinin yürütülmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, kargo süreçlerinin yürütülmesi, mobil uygulama kapsamında kampanya oluşturulması, müşteri deneyim süreçlerinin analiz edilmesi, çekiliş düzenlenmesi, müşteri sınıflandırmasının yapılması, müşterilere reklam ve pazarlama kapsamında bilgilendirme mesajlarının gönderilmesi, internet sitesi üyeliklerinin oluşturulması, internet sitesi alışverişlerinin takip edilmesi ve internet sitesi çerez hareketlerinin takibinin yapılması amacıyla, tedarikçilerimize, iş ortaklarımıza, yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına ve İpekyol Grup şirketlerine işbu aydınlatma metnindeki amaçlarla sınırlı olmak üzere aktarılmaktadır.

5. Müşteri’nin Sahip Olduğu Haklar

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca, Şirketimize başvurarak kişisel verileriniz hakkında aşağıdaki konulara ilişkin taleplerde bulunabilirsiniz:

  1. a. Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. b. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. c. Kişisel verilerinin işlenme amacı ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. d. Kişisel verilerinin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,
  5. e. Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  6. f. Kişisel verilerinin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde bunların silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  7. g. İşlenen kişisel verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle veri sahibinin aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  8. h. Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda düzenlenen yöntemlerle iletmeniz durumunda ŞİRKET talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandıracaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri KVKK madde 11’de sayılan haklarını veri sorumlusu ŞİRKET’ten talep etme hakkına sahiptir. 11. maddede belirtilen haklarınızı kullanma ile ilgili talebinizi, 6698 sayılı Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası ve 30356 sayılı ve 10.03.2018 tarihli Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ gereğince Türkçe ve yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da ŞİRKET’e daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz. Başvurularda sadece başvuru sahibi kişi hakkında bilgi verilecek olup diğer aile fertleri ve üçüncü kişiler hakkında bilgi alınması mümkün olmayacaktır. ŞİRKET’in cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Başvurunuzda;

- Adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın,

- Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizin,

- Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın,

- Talep konunuzun,

bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Yazılı olarak yapmak istediğiniz başvurularınızı, gerekli belgeleri ekleyerek veri sorumlusu olarak Şirketimizin Kazım Orbay Caddesi N.35 34381 Bomonti – Şişli/İstanbul adresine verebilirsiniz.

E-posta yoluyla yapmak istediğiniz başvurularınızı  musterihizmetleri@ipekyol.com.tr e-posta adresine veya 0850 399 4735 no’lu telefondan çağrı merkezine ulaşarak yapabilirsiniz. KEP yoluyla yapmak istediğiniz başvurularınızı ipekyolgiyimas@hs01.kep.tr KEP adresimize yapabilirsiniz.

Talebinizin niteliğine göre kimlik tespitine olanak sağlayacak bilgi ve belgelerin eksiksiz ve doğru olarak tarafımıza sağlanması gerekmektedir. İstenilen bilgi ve belgelerin gereği gibi sağlanmaması durumunda, ŞİRKET tarafından talebinize istinaden yapılacak araştırmaların tam ve nitelikli şekilde yürütülmesinde aksaklıklar yaşanabilecektir. Bu durumda, ŞİRKET kanuni haklarını saklı tuttuğunu beyan eder. Bu nedenle, başvurunuzun talebinizin niteliğine göre eksiksiz ve istenilen bilgileri ve belgeleri içerecek şekilde gönderilmesi gerekmektedir.

İşbu Aydınlatma Metni, gerekli görüldüğü hallerde Şirketimiz tarafından revize edilebilir. Revizyonun söz konusu olduğu hallerde ise, bu hususa ilişkin olarak tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır.


Arama
E-mail adresinizi giriniz
Adet:
Beden:
Seçtiğiniz ürün sepete eklendi
Mail adresini giriniz
Düzenle
0000 0000 0000 0000
Güvenlik Kodu
Ad Soyad
5xx
xxxxxxx
Zubizu kullan
ÜRÜN AÇIKLAMASI
Teslimat ve Kolay İade
Ürün Kodu:
Arama yapmak için tıklayınız
Önceki Siparişleriniz
Önceki siparişleriniz için tıklayın
Uzaktan Alışveriş Keyfini Keşfedin!

Beğendiğiniz ürünler ile ilgili mağazalarımızda bulunan danışman ekiplerimizden randevu talep edebilir; size özel hizmet vereceğimiz görüntülü servis uygulamasından yararlanarak bulunduğunuz yerden alışveriş yapabilirsiniz.

Yeni Mesaj
Ürünler
Teslimat Bilgileri
Veya